תפוחי אדמה פריכים הם אחד מאוכל הנוחות האהוב ביותר, אך לעיתים קרובות הרצון לעקביות מושלמת מוביל אותנו לבחור טיגון, שיטה שלא תמיד עולה בקנה אחד עם אורח חיים בריא.
עם זאת, יש טריק שמספקים הסבתות המאפשר לך להשיג תפוחי אדמה פריכים ללא טיגון. בואו נגלה ביחד!
אמנות ההכנה: איך להתחיל
ההכנה היא המפתח להשגת תפוחי אדמה פריכים מבלי להשתמש בכמויות גדולות של שמן. הנה כיצד להמשיך:
בחר את תפוחי האדמה הנכונים
לא כל תפוחי האדמה זהים. כדי להשיג תוצאה אופטימלית, חשוב לבחור תפוחי אדמה פסטה צָהוֹב O. רוסההערות על עקביותם ויכולתם לשחום מבלי להתנפנף.
סוד הסבתא: soak
אחת הטכניקות החשובות ביותר שנלמדו על ידי הסבתות היא להשרות. הנה איך לעשות את זה:
- גְזִירָה תפוחי האדמה או טריזים חתוכים, תלוי בהעדפות.
- לְהַשְׁרוֹת תפוחי האדמה במים קרים לפחות 30 דקות. קטע זה מבטל עודף עמילן, בסיסי להשגת פריצות אופטימליות.
בישול מושלם: טכניקות ועצות
לאחר הכן, יש לבשל את תפוחי האדמה כדי להבטיח את הפריכה מבלי לטגן אותם.
בישול בתנור
התנור הוא כלי חיוני למי שרוצה לבשל בצורה בריאה אך טעימה. הנה איך להפיק את המרב ממנו:
- מחממים מראש את התנור ל 220 מעלות צלזיוסו
- מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה היטב במטלית נקייה.
- מסדרים את תפוחי האדמה על מגש אפייה מרופד בנייר קלף, וודא שהם לא חופפים.
- ריסוס שכבה קלה של שֶׁמֶן זַיִת ולהוסיף מְכִירָה ה תבלינים לטעום.
- מבשלים 30-40 דקות, הופכים את תפוחי האדמה באמצע הבישול כדי להבטיח זהב אחיד.
ייעוץ מומחה
על פי מומחי הבישול, השימוש בתבנית מתכת קלה עוזר להפיץ את החום באופן שווה, תוך הימנעות מתפוחי האדמה נדבקים או נשרפים.
יצרני הסחר ושגיאות נפוצות להימנע
אפילו הטבחים המנוסים ביותר יכולים להעלות שגיאות. להלן מספר הצעות להימנע מדרגות שווא:
ייבוש לא מספיק
טעות נפוצה היא לא לייבש את תפוחי האדמה היטב לאחר השרייה. לחות שיורית יכולה להתפשר על פריצות.
כמות מוגזמת של שמן
שימוש בשמן רב מדי יכול לרכך את תפוחי האדמה במקום להפוך אותם לפריכים. ככל שזה פחות טוב יותר.
טמפרטורת התנור
בישול בטמפרטורה נמוכה מדי לא יפיק את האפקט הרצוי. וודא שהתנור חם מספיק לפני שאתה אופה את תפוחי האדמה.
פתרונות לבעיות נפוצות
אם תפוחי האדמה אינם פריך כנדרש, הנה כמה אסטרטגיות לתקן:
- מגדילים מעט את טמפרטורת התנור ומאריכים את הבישול בכמה דקות.
- בדוק שתפוחי האדמה מרווחים היטב על התבנית כדי להימנע מהצטברות קיטור.
- השתמש בגריל במשך חמש הדקות האחרונות של הבישול לתוספת מוזהבת.
בעזרת טיפים וטריקים אלה, גם אתם יכולים להכין תפוחי אדמה פריכים וטעימים מבלי שתצטרכו לפנות לטיגון. עקוב אחר עצות הסבתא והדהים את האורחים שלך עם גרסה קלה יותר של מנה זו שאי אפשר לעמוד בפניו!