ציוד גיימינג

ערוץ גיימינג חדש נולד בישראל: האם הפעם זה יצליח?

מאת: יאיר ישראל קפלן

ערוצי גיימינג ותוכניות טלוויזיה העוסקות בגיימינג הן לא דבר חדש: הבוגרים מאיתנו בוודאי זוכרים את זומביט או אפילו את "רשת הסייבר" (שהביאה אלינו ביקורות משחקים מחו"ל עם קריינות בעברית).

הפעם הראשונה שבה ניסו להקים כאן ערוץ גיימינג ייעודי הייתה אי שם ב-2005. הערוץ נקרא Game One ונועד להחליף בעצמו ערוץ טכנולוגיה וותיק יותר ששילב תוכניות גיימינג בשם Tech TV. להזכירכם, ב-2005 יו-טיוב רק נולד ואף אחד עוד לא דיבר על סטרימינג או שידורי אי-ספורטס בשידור חי.

ניסיון נוסף שראינו כאן ב-2017 היה להביא את ערוץ רכש מודרני יותר בשם GinX. למרות שהערוץ הגיע בסופו של דבר לסלקום, פרטנר ו-HOT, גם הוא לא שרד יותר מדי זמן והוא ירד באופן סופי בכל שלושת החברות באוקטובר 2019…

מה נשתנה הלילה הזה?

אז מה בדיוק מבטיח לנו הערוץ החדש שבינתיים נקרא בפשטות "ערוץ הגיימינג"? בראש ובראשונה מדובר בשיתוף פעולה ראשון בעולם עם חברת צ'רלטון שתהיה מוכרת לכל חובב ספורט בישראל.

שנית כל, אחד מהמפיקים המרכזיים של הערוץ הוא יוני פארן. השם אולי לא אומר לכם הרבה, אבל מדובר באיש שהביא לנו בין היתר את "לגעת באושר", "טלנובלה בע"מ" וגם  את "גאליס", מה שמעיד על כך שהבנאדם בהחלט יודע כיצד לפנות לקהל היעד אליו הוא מכוון.

על פי פארן, למרות פלטפורמות כמו Twitch, ערוץ טלוויזיה יוכל לשלב בין תכנים מקומיים לבין תכנים מתורגמים ולהוות מעין מקום שינקז אליו את כל קהילות הגיימינג השונות בארץ.

שותפו השני של פארן להקמת הערוץ הוא יואב סוכן, שכבר הספיק להפיק מספר תוכניות גיימינג לערוץ ספורט 5.

בין התכנים הייחודים לערוץ מבטיחים לנו תחרויות מצולמות בין גיימרים באולפן (צורת משחק שבעצמה עושה לאחרונה קאמבק, אם כי במיוחד במשחקי Co-Op)  ואפילו את "הכרישים" בגרסת הגיימינג שלה.

הערוץ גם ישתף פעולה עם ליגות מקומיות. לדוגמה, באחת התוכניות המתמודדים ישחקו אחד מול השני בקבוצות של 5 על 5 ב-CS:Go, כאשר המנצחים בעונה ישתתפו במוקדמות הליגה הבינלאומית Blast!

הערוץ אומנם מיועד לכל המשפחה, אך כמו ערוצים רבים אחרים, גם הוא יחולק לרצועות שונות על פי זמני הצפייה של קהל היעד: בבוקר ישודר תוכן לקהל צעיר יותר, מהצהרים ועד שעות הערב המוקדמות ישודר התוכן לכל המשפחה ובשעות הפריים טיים (משמונה בערב) ישודרו גם תכנים הפונים לקהל המבוגר יותר של בני נוער ומבוגרים.

האס הסודי: כוכבי הילדים ובני הנוער

זה לא סוד שלצד כוכבי אינסטגרם וטיק-טוק, רבים מכוכבי הילדים ובני הנוער של היום הם יו-טיוברים המסטרימים משחקים כמו פורנטייט או מיינקראפט ללא הפסקה, ואחד ההישגים הבולטים של הערוץ (עוד לפני שהוא בכלל התחיל את שידוריו) הוא ללא ספק מגוון שיתופי הפעולה שהוא הצליח להתניע.

הטאלנטים החדשים של הערוץ לא רק יעזרו להפיק בפועל את התוכן, אלא יהיו גם חלק מהמנחים והמשתתפים הקבועים. אלו רק חלק מהתכנים שנחשפו באירוע ההשקה:

  • ליאור בוכנר ("נונסטופ גיימינג") ינחה את "בוס פייט" בה 16 משתתפים יתחרו ביניהם על מנת להתמודד מול "באונז הבוס" ולזכות בפרסים.
  • "יצאת בלוק" – תוכנית מקורית ובה שי בן בסט (מר שיבולת) יבנה דברים במיינקראפט ובן קיסר יצטרך לנחש מה הוא בדיוק בנה לפני שהקהל באולפן יגלה זאת לפניו
  • "מפרקי הטריילרים" – אחת מתוכניות ההומור של הערוץ בה גיל גולן ("שובר מסך") ונועה בונה "יפרקו" לטריילרים את הצורה ויריצו עליהם קטעים כמיטב המסורת.
  • Replay –  רון נשר מארח סלבים כגון סטטיק ואיתי שגב וישחק איתם ב"משחקי נוסטלגיה". (נראה את מישהו מהם מצליח לסיים את GTA  המקורי מ-1997…).

לא רק טלוויזיה

שיתוף פעולה מעניין נוסף יתבצע מול אתר וואלה (אלי אזור מצ'רלטון הוא גם הבעלים של וואלה) ובו יעלה תוכן טקסטואלי אשר יחובר אל המותג של הערוץ. למעשה, המדור עצמו כבר נפתח ומהווה זרוע אינטרנטית נוספת שלו מלבד עמוד הפייסבוק.

סליחה, כמה זה עולה?

אחרי הפרגון המתבקש לערוץ, הגיע הזמן לשאלה המעניינת באמת: האם הערוץ יהיה בחינם? התשובה היא שלפחות בתקופת ההרצה בהוט הוא יהיה חינמי עבור מי שיש לו את חבילת הבסיס. בהמשך זה כלל לא בטוח, במיוחד לאור העובדה שצ'רלטון נוהגת לשמור את הערוצים שלה לחבילות הספורט.

האמת שלנו באופן אישי לא היה אכפת לראות את הערוץ בחינם תמורת צפייה אקראית בפרסומת לאיזה עכבר גיימינג חביב, אבל כרגע הרגולוציה על חברות הכבלים והלווין עדיין לא מאפשרת זאת והחסויות בערוצי הספורט כבר עלו להם בקנסות לפני כמה שנים.

ומה אומרים הגיימרים?

אולי השאלה החשובה ביותר: מה אומרים הגיימרים על כל העניין? למרות ההבטחות של הערוץ להיות משהו אחר, נראה כי הדעה הרווחת היא עדיין שאין כיום צורך במדיום גיימינג נוסף, במיוחד כשחלק גדול מהטלוויזיות החכמות כבר מחוברות לאפליקציה של Steam, Twitch וכמובן יו-טיוב.

מה שבטוח הוא שהולך להיות מעניין. אנחנו כמובן נמשיך לעדכן אתכם בכל ההתפתחויות.