אל תכינו את תפוחי האדמה הרגילים: נסו את 6 המתכונים המפתיעים האלה עכשיו

22/01/2025

//

Eitan Waley

ה תפוחי אדמהפקעות צנועות הגדלות ברחבי העולם, הן מרכיב עיקרי במטבחים רבים. שֶׁלָהֶם רבגוניות הופך אותם למושלמים עבור מגוון רחב של מתכונים, החל מהמנות הפשוטות ביותר ועד למנות המשוכללות ביותר.

במאמר זה, נחקור כמה מהמתכונים הפופולריים ביותר הכוללים את המרכיב המדהים הזה, ובמקביל נספק טיפים לבחירה ואחסון שלהם.

בחירה ואחסון של תפוחי אדמה

בבחירת תפוחי אדמה, חשוב לקחת בחשבון את המגוון, שיכול להשפיע על המרקם והטעם של המנה הסופית.

ניתן לסווג תפוחי אדמה כ קִמחִי o ceroseבהתאם לתכולת העמילן שלהם. תפוחי אדמה קמחיים הם אידיאליים עבור מחית ומוקפצים, בעוד תפוחי אדמה שעווה מושלמים עבור סלטים ותבשילים.

כדי לאחסן תפוחי אדמה, חיוני לשמור אותם במקום קריר וחשוך, הרחק מאור שמש ישיר. הימנעו מאחסנתם במקרר, מכיוון שהקור יכול להפוך את העמילן לסוכר, ולשנות את הטעם.

מתכונים טעימים עם תפוחי אדמה

פירה קלאסי

  • 4 תפוחי אדמה מקומחים
  • 50 גרם חמאה
  • 100 מ"ל חלב
  • מכירה qb
  • Noce moscata qb

הֲכָנָה:

  • מרתיחים תפוחי אדמה שלמים בקליפתם עד שהם רכים.
  • מסננים ומקלפים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים.
  • מועכים את תפוחי האדמה עם מועך תפוחי אדמה.
  • מוסיפים חמאה, חלב, מלח ואגוז מוסקט.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת שמנת.

תפוחי אדמה אפויים פריכים

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • רוזמרין טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הֲכָנָה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  • חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים אותם על תבנית אפייה.
  • מתבלים בשמן, רוזמרין, מלח ופלפל.
  • אופים במשך 30-40 דקות, הופכים באמצע הבישול.

ניוקי תפוחי אדמה

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מקומחים
  • 300 גר' קמח
  • 1 ביצה
  • מכירה qb

הֲכָנָה:

  • מרתיחים את תפוחי האדמה בקליפתם, ואז קולפים אותם ומועכים אותם.
  • מניחים להתקרר, ואז מוסיפים קמח, ביצה ומלח.
  • ללוש עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצרים לחמניות וחותכים אותן לחתיכות.
  • מרתיחים במי מלח עד שהם צפים על פני השטח.
לִקְרוֹא  הסוד לקרום פירות פריך תמיד: הנה איך

סלט תפוחי אדמה

  • 4 תפוחי אדמה שעווה
  • 1 בצל אדום
  • 100 גרם של קורנישונים כבושים
  • 2 כפות מיונז
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הֲכָנָה:

  • מרתיחים את תפוחי האדמה, נותנים להם להתקרר וחותכים אותם לקוביות.
  • פורסים את הבצל והקורנישונים.
  • מערבבים את כל החומרים בקערה.
  • מתבלים במיונז, מלח ופלפל.

אומלט תפוחי אדמה

  • 500 גרם תפוחי אדמה
  • 4 ביצים
  • 1 בצל
  • שמן זית לפי הטעם
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הֲכָנָה:

  • קולפים ופורסים את תפוחי האדמה.
  • מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה.
  • טורפים את הביצים עם מלח ופלפל, ואז מוסיפים לתפוחי האדמה.
  • מבשלים את החביתה משני הצדדים עד שהיא מבושלת היטב.

תפוחי אדמה דוכסית

  • 500 גרם תפוחי אדמה מקומחים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם

הֲכָנָה:

  • מרתיחים את תפוחי האדמה, ואז קולפים אותם ומועכים אותם.
  • מוסיפים חמאה, חלמונים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • מניחים את התערובת בשקית זילוף ויוצרים ספירלות על תבנית אפייה.
  • אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.

תפוחי אדמה הם אוכל מדהים שמציע אינסוף אפשרויות קולינריות. אנו מקווים שהמתכונים הללו מעוררים השראה ביצירתיות שלך במטבח ויעזרו לך לגלות דרכים חדשות ליהנות מהמרכיב הנפלא הזה. תהנה מהארוחה שלך!

Eitan Waley

איתן ואלי משלב באהבה את עולם הקולינריה עם העולם הדיגיטלי, ומביא לקוראיו תוכן מלא בטעמים וטכנולוגיה. בכל כתבה, הוא מצליח לפשט ולהעשיר את חייהם של קוראיו עם פתרונות יצירתיים ויעילים.

Scroll to Top