מתיקות פוגשת את הטעם: 7 דרכים שאי אפשר לעמוד בפניו לבשל בטטות

24/01/2025

//

Eitan Waley

THE בַּטָטָהעם הטעם הייחודי שלו והגמישות שלו במטבח, הוא מרכיב שראוי להיבדק ביסודיות.

הבטטה הידועה בזכות המתיקות הטבעית וצבעו התוסס, ובטטה היא מזון עשיר בחומרים מזינים שיכול להפוך מנה פשוטה לחוויה קולינרית בלתי נשכחת.

ממנות מסורתיות לחידושים מודרניים, הבטטה נועלת למגוון של טכניקות קולינריות זה משפר את טעמו ואיכותו. לפני שנשקע את עצמנו במתכונים, בואו נגלה יותר על המרכיב יוצא הדופן הזה.

היסטוריה והקשר תרבותי

במקור מהאזורים הטרופיים של אמריקה, לבטטה יש היסטוריה ארוכה שמתוארכת לפני אלפי שנים. זה היה אוכל בסיסי עבור תרבויות קדם -קולומביות וכעת הוא מעובד בכל העולם.

באיטליה, הבטטה מוערכת לא רק על טעמו, אלא גם בגלל תכונותיו התזונתיות, בהיותה עשירה ב ויטמינים ומינרלים חִיוּנִי.

טיפים לבחירה ושימור

כשאתה בוחר בטטות, חפש דגימות עם עור חלק ללא שקעים. בחר תפוחי אדמה בגודל אחיד לבישול הומוגני יותר.

שמור אותם במקום קריר ויבש, רחוק מאור ישיר, כדי להאריך את רעננותם.

מתכונים עם בטטה

בטטות אפויות

  • 4 בטטות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבי תיבול ארומטיים לפי הטעם
  1. מחממים את התנור ל -200 מעלות צלזיוס.
  2. לשטוף ובטטות יבשות. חותכים אותם לפרוסות עבות.
  3. מסדרים את הפרוסות על מגש אפייה מרופד בנייר קלף.
  4. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ועשבי תיבול ארומטיים.
  5. אופים בתנור למשך 25-30 דקות, או עד להזהבה ורכה.

מרק תפוח אדמה מתוק וג'ינג'ר

  • 3 בטטות גדולות
  • 1 בצל
  • חתיכת ג'ינג'ר טרייה
  • מרק ירקות לפי הטעם
  • שֶׁמֶן זַיִת
  • מלח ופלפל
  1. קלף וחותך את הבטטות והבצל לחתיכות.
  2. מגרד את הג'ינג'ר.
  3. בסיר מטגנים את הבצל והג'ינג'ר בשמן זית.
  4. מוסיפים את הבטטות ומכסים במרק ירקות.
  5. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, ואז מתמזגים עד לקבלת קרם חלק.
לִקְרוֹא  אל תכינו את תפוחי האדמה הרגילים: נסו את 6 המתכונים המפתיעים האלה עכשיו

מחית בטטה

  • 4 בטטות
  • 50 גרם חמאה
  • 100 מ"ל חלב
  • מכירה QB
  • אגוז מוסקט לפי הטעם
  1. מרתיחים את הבטטות עד שהן רכות.
  2. מסננים ומתרסקים עם מחסן תפוחי אדמה.
  3. מוסיפים חמאה וחלב ומערבבים היטב.
  4. מתבלים במלח ואגוז מוסקט.

ניוקי בטטה

  • 500 גרם בטטות
  • 150 גרם קמח
  • ביצה אחת
  • מכירה QB
  1. מבשלים את הבטטות ומריסים אותם.
  2. בקערה מערבבים את תפוחי האדמה עם קמח, ביצה ומלח.
  3. ללוש עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  4. יוצרים ניוקי קטן ומבשלים אותם במים רותחים מלוחים עד שהם מגיעים לפני השטח.

בטטות מטוגנות

  • 3 בטטות
  • שמן לטיגון
  • מכירה QB
  1. קלף את הבטטות וחותך אותם למקלות.
  2. מחממים את השמן במחבת עמוקה.
  3. מטגנים את המקלות עד שהם פריכים וזהובים.
  4. מסננים על נייר סופג ומלח.

צלוי סלט בטטה

  • 2 בטטות
  • רָקֵטָה
  • אבוקדו 1
  • שֶׁמֶן זַיִת
  • חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל
  1. חותכים את הבטטות לקוביות וצולים אותם בתנור.
  2. בקערה מוסיפים בטטות, רקטה ואבוקדו חתוך.
  3. מתבלים בשמן, חומץ, מלח ופלפל.

קינוח בטטה וקינמון

  • 3 בטטות
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • קומץ אגוזי מלך
  • 1 כף חמאה
  1. מבשלים את הבטטות ומריסים אותם.
  2. מערבבים עם סוכר, קינמון ואגוזי מלך קצוצים.
  3. יוצקים לתבנית אפייה חמאה.
  4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.

Eitan Waley

איתן ואלי משלב באהבה את עולם הקולינריה עם העולם הדיגיטלי, ומביא לקוראיו תוכן מלא בטעמים וטכנולוגיה. בכל כתבה, הוא מצליח לפשט ולהעשיר את חייהם של קוראיו עם פתרונות יצירתיים ויעילים.

Scroll to Top