פסטה היא עמוד עמוד של מטבח איטלקי, אהוב בכל העולם בגלל הרבגוניות שלו וטעמו הבלתי ניתן לטעות. אך באיזו תדירות אנו נשאלים את עצמנו אם אנו מנות את הסכום הנכון?
דמיין להכין ארוחת צהריים לחברים ובני משפחה, ולמצוא את עצמך עם יותר מדי או מעט מדי פסטה בצלחת. האם זה לא יהיה פנטסטי שיהיה מדריך כיצד למנות את הפסטה בצורה מושלמת בכל פעם?
במאמר זה נחקור את I סודות הוא עֵצָה כדי לחשב את הכמות הנכונה של הפסטה לאדם, להבטיח שלעולם לא תטעות שוב.
הכמות האידיאלית של הפסטה
לקבוע את הכמות הנכונה של הפסטה היא אמנות שמשלבת מָסוֹרֶת ה מַדָעו להלן כמה נקודות מפתח שיש לקחת בחשבון:
עצות מסורתיות
- כלל זהב שהועברו על ידי סבתות איטליה הוא לחשב כ 80-100 גרם פסטה יבשה לאדם.
- עבור פסטה טרייה, הכמות יכולה להשתנות בין 100 ל -130 גרם, בהתחשב בתכולת המים הגדולה יותר.
הסברים מדעיים
THE מַדָע זה מלמד אותנו שהפסטה נוטה להגדיל את הנפח במהלך הבישול, לספוג מים עד שהיא משלשת את משקלו הראשוני. חשוב לקחת בחשבון כאשר מחושב הכמות.
טיפים מעשיים למינון פסטה
בנוסף לכללים הבסיסיים, ישנן מספר טכניקות שתוכלו לאמץ כדי לוודא שלעולם לא תעשו טעויות. להלן כמה טיפים מעשיים:
השתמש במכשירי מדידה
- מסלול בצק הוא כלי שימושי שנמצא בקלות בחנויות ביתיות.
- עבור ספגטי, שיטה פשוטה היא להשתמש באגודל ובאינדקס ליצירת מעגל: כמות הפסטה שעוברת במעגל שווה לחלק.
להתאים את הכמות לצרכים
- שקול את התיאבון של הסועדים שלך. לילדים או לאנשים עם תיאבון מופחת, חלק של 60 גרם עשוי להספיק.
- אם הפסטה היא המנה העיקרית של ארוחה, ייתכן שתרצה להגדיל מעט את המנה.
טעויות נפוצות להימנע
אפילו המנוסים ביותר יכולים לטעות בכל הקשור למינון הפסטה. להלן כמה טעויות נפוצות שיש להימנע ממנו:
- אל תשקול את סוג הפסטה: זכור כי משחות קצרות וקווים שומרים על יותר רוטב, כך שהם יכולים לדרוש פחות כמויות מאשר ספגטי.
- התעלם מהמתווה: אם אתה משרת את הפסטה עם הרבה קווי מתאר או מסלול שני, צמצם את חלק הפסטה.
פתרון בעיות נפוצות
אם אתה נמצא במצבים שבהם כמות הפסטה אינה מספיקה או יותר מדי, הנה כמה פתרונות מהירים:
יותר מדי פסטה
- אם בישלת יותר מדי פסטה, אל תתייאש! ניתן להפוך בקלות לפסטה מתקדמת לסלט פסטה למחרת.
- אתה יכול גם להקפיא אותו: פשוט הוסף טפטוף שמן כדי למנוע את ההדבקה.
פסטה קטנה
- במקרה שהפסטה לא מספיקה, תוכלו להעשיר את המנה עם יותר ירקות או חלבונים כדי להפוך אותה לספקית יותר.
עם אלה עֵצָה ה סודותעכשיו אתה מוכן למנות את הפסטה בצורה מושלמת בכל פעם. לא רק שתמנע מפסולת, אלא שתוכלו ליהנות גם מהפסטה שלכם במודעות שעקבו אחר השיטות הטובות ביותר של המסורת האיטלקית.